Guillaume Musso: Visszajövök érted

Vajon hány esély adatik meg az életünkben, hogy jól dönthessünk, jól válasszunk? Hányszor mehetünk vissza az élet kereszteződéséhez, hogy más irányba indulhassunk el? Menyi rossz döntést tudunk kijavítani és a változások milyen hatással vannak a körülöttünk élőkre? 


Musso mindig nagyon érdekes és egyedi nézőpontból közelíti meg az élet nagy kérdéseit és remek dramaturgiai érzékkel alkotja meg ezek köré a néha meghökkentő fordulatokat tartalmazó regényeit. Egyedi stílusa védjegyévé vált és hű olvasóként már számítottam a furfangos, meglepő írásmódra és izgatottan vártam a pillanatot, amikor rájövök, hogy az író becsapott.

A regény központi témája igen komoly emberi érzelem köré épül, az alapkonfliktus a lélekben zajlik, de az írásmód könnyedsége, a fordulatos, eseményekben, izgalomban gazdag történet könnyedebbé teszi a témát és remek szórakozást nyújt. Szokatlan időbeli felépítése kiváló szerkezetet ad és így a főszereplővel együtt élhettem át minden fontos pillanatot, érzelmet, felismerést.

Musso ügyesen játszik a szavakkal, fordulatokkal, érzelmekkel, így könnyedén a könyvhöz szegezett, és nagyszerű olvasmányélményt adott ismét.

Ethan a főszereplő, aki gazdag, elismert pszichiáter, mindene megvan, amiről csak álmodott. Majdnem minden. Korábban, még fiatalon nehéz döntést kellett meghoznia a jövője érdekében, de ma már egyáltalán nem biztos, hogy jól döntött. Az események láncolata elindul, kezdetét veszi egy furcsa, rejtélyekkel teli nap, mely rengeteg meglepetést, fordulatot tartogat számára.

Sorsok összefonódása, döntések, pillanatok határozzák meg az élet alakulását, láthatatlan szövetként hálózzák be mindennapjainkat ezek a történések: akaratlanul is hatással vagyunk egymás életére. Nagyszerű szórakozás volt a könyv, elgondolkodtatott a főszereplő élete, lelki vívódása, félelmei és töprengésre késztettek döntése. 

Guillaume Musso: Visszajövök érted 
(Park Könyvkiadó, 2022)

344 oldal, kartonált, ISBN 9789633558522

Fordította: Tótfalusi Ágnes

Megvásárolható itt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések