Ali Hazelwood: A szerelem képlete (Maxim Kiadó, Dream válogatás)

Vannak időszakok egy olvasó életében, amikor szükség van feltöltődésre, olyan történetekre, amelyek a mesékhez hasonlóan biztonságot adnak és azt közvetítik, hogy a világ jó, az élet megfelelően alakul, a rossz elnyeri méltó büntetését és a főszereplők boldogan élnek míg világ a világ.

A szerelem képlete megadta nekem ezt a feltöltődést, kikapcsolódást, szórakozást. 


Ali Hazelwood jól ért a nők nyelvén, pontosan tudja, hogy milyen történettel vehet le a lábamról. Nyelvezete egyszerű, mégis igényes és könnyed, annak ellenére, hogy a regény a tudományos világban játszódik, ahol hemzseghetnek a szakszavak, kifejezések. Karakterei is egyszerű, mégis szerethető szereplők, akiknek megvannak a maguk hibái, mégis a kezdetektől megkedveltem őket és izgultam értük.

Olive doktoranduszhallgató, aki elkötelezett tanulmányai iránt, nagyon komoly motiváció vitte arra az útra, hogy a Stanford padjait koptassa. Ezzel szemben a magánéletében nehezebben boldogul, a párkapcsolati kérdések túl bonyolultak számára, de a barátnője boldogsága mindennél fontosabb, ezért egészen spontán cselekedete meghatározza további életét. És ott van (épp jókor jó helyen) Adam Carlsen, a jóképű, de zsémbes egyetemi tanár, akinek, mint kiderül, nem csak kocka hasa van, de érző, romantikus szíve is.

A kedves szerelmi szál mellett betekintést ad a könyv a tudományos világ eseményeibe, nehézségeibe is, és hangsúlyosan ábrázolja a nők helyzetét ebben a közegben.  

Fordulatos, laza, aranyos történet volt, amit rosszkedv esetén receptre kellene írni. Újraolvasós, hangulatjavító olvasmány.



  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  •  Kiadói Kód: MX-1651
  • Fordította: Stier Ágnes
  • Borító: füles, puhatáblás
  • Oldalszám: 400
  • Megjelenés: 2022
  • ISBN szám: 9789632618432




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések