James Patterson – J. D. Barker: A zaj (Agave Kiadó, 2022)

 James Patterson – J. D. Barker: A zaj (Agave Kiadó, 2022)

Imádom az olyan regényeket, amelyek olvasása közben megszűnik az idő, a valós élet problémája és ott létezem a szereplők között. Az ilyen művek kikapcsolnak, feltöltenek. A zaj pedig teljesen elragadott, nem is tudom, hogy kellett-e egy egész nap, hogy elolvassam. 

Ismerem már a két szerző korábbi közös alkotását és az is tetszett (A madártollas gyilkosságok), de ez még annál is jobban. Egyszerűen letehetetlen volt a folyamatos felszültség, az olvasmányos írásmód és rendkívül érdekes téma miatt. A pusztító erejű hanghullám, mely Oregon környékén embereket taszít a halálba, nagyon talányos és rejtélyes téma. Tetszett a válogatott csapat, akiket a kormány szed össze, hogy kiderítsék, hogy mi is történt és mit lehet tenni ellene. Jó, különböző mélységben megrajzolt karaktereket adnak a szerzők, akiket lehet kedvelni vagy épp utálni. A gyors tempójú cselekmény, valamint a rövid fejezetek miatt rendkívül gyorsan haladtam vele. Több „na még egy fejezet” után már a hajnal fényei köszöntöttek rám, de annyira érdekelt, mi is ez a jelenség és hogyan alakul bizonyos szereplők sorsa, hogy képtelen voltam becsukni a könyvet. És jó volt a befejezés is, ügyesen eldolgozták a szálakat. Képes volt meglepni a történet és megadta a „beszippantós” érzést, így teljesen kikapcsolt. Olykor nem is kell ennél több.

James Patterson, J. D. Barker, no és az Agave Kiadó ismét bezsebelt tőlem öt csillagot és egy biztos vásárlást: A fekete özvegy halála című könyvet máris megveszem. (A két szerző további közös könyve.)

Itt megvásárolható a könyv.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések