Kate Alice Marshall: A titkok erdeje (Magnólia, 2023)

Milyen jó, hogy ma nem kell dolgozni! Így reggel befejezhettem legutóbbi olvasmányom. Barátnőmtől kaptam kölcsön a könyvet legutóbbi látogatásomkor néhány másik társaságában. Erre a műre már korábban felfigyeltem, amikor még csak előrendelhető volt. Éreztem a hívását, ahogy mondani szoktam. Néhány nap alatt elolvastam, mert bizony ez az a könyv, amiért képes voltam fél órával korábban kelni, és egy órával később feküdni, annyira olvasmányos, feszült hangulatú ám mégis elgondolkodtató a történet. 

 

A titkok marnak, feszítenek, a hazugságok halmozódnak, újabb rossz döntéseket eredményeznek.

Naomi próbál normális életet élni esküvői fotósként, de látványos hegei, gyermekkorában elszenvedett traumái és védekezésként használt őszintesége nem segíti őt a megvalósításban. A látszólagosan nyugodt hétköznapokba robban be egy hír, ami a 22 évvel azelőtt támadással kapcsolatos, mely során 17 késszúrást kapott.

Hazautazik Chesterbe, hogy találkozzon barátnőivel, akiket szintén megrendített a hír, de valami más mint addig volt. Vagy talán ő maga változott meg. A támadás idején még tizenévesek voltak lányok, akik vallomásaikkal egy sorozatgyilkost börtönbe jutattak. Hősként ünnepelték őket, de vannak titkok, melyek soha nem kerültek napvilágra. Például, hogy miért voltak az erdőben.

Chester egy kisváros, ahol mindenki ismeri a másikat, vagy legalábbis amit mutatnak. És Naomi egyre zavarodottabban gondol vissza a régi eseményekre, már nem biztos mindenben és furcsa dolgokat észlel. Próbál választ találni a kérdéseire, igyekszik kibogozni a szálakat, de sokszor falakba ütközik. Ahhoz, hogy megértse a történéseket, vissza kell mennie a múltba, vissza kell térni az erdőbe és ki kell gyomlálnia a hamis emlékeket az elméjéből. De ezt nem mindenki szeretné.

Kate Alice Marshall első felnőtteknek szóló krimi-thriller alkotása izgalmas, feszültségekkel teli mű, mely a borzongás mellett a barátság határait is mélyen elemzi, valamint rámutat arra, hogy az emlékezet mennyire ingatag lehet.

Itt megvásárolhatod.

Fülszöveg: 

“Váratlan csavarok, kifejezetten mély, lélektani ábrázolások és izgalmas ugrások a múlt és jelen történései közt… Gillian Flynn Éles tárgyak című remekművének intenzitásával és rémületével vetekszik.”
New York Times Book Review

Naomi Shaw egykor hitt a dolgok különlegességében. Huszonkét évvel ezelőtt két legjobb barátnőjével, Cassidyvel és Oliviával az erdőben barangolva töltötték a nyarat, saját varázslatos játékukat játszva. A vakációjuk azonban tragikus véget ért: Naomit megtámadták. Csodával határos módon túlélte a tizenhét késszúrást, és azonosította támadóját. A lányok vallomása börtönbe juttatott egy sorozatgyilkost, aki korábban már hat áldozatot szedett. Mindenki hősként ünnepelte őket.

Pedig hazudtak.

Évtizedekig őrizték végzetes titkukat. Most azonban Olivia el akarja mondani az igazságot, így Naomi visszatér a kisvárosba, ahol felnőtt, hogy kiderítse, mi történt valójában az erdőben. Bármilyen veszélyes is legyen a válasz.

Kate Alice Marshall első felnőtteknek írt regénye 2023 váratlan meglepetése volt a krimi- és thrillerrajongók körében, a kötet több év végi toplistára is felkerült új tehetséget üdvözölve a műfajban.

“Úgy ragadja meg az olvasó figyelmét, ahogy semmi. Ez a könyv sokkol – sötét és rendíthetetlen, csavaros és szúrós.”
Riley Sager, a Várj, amíg sötét lesz szerzője

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések